De beste basisschool in Den Haag

U wilt de beste basisschool voor uw kind
Wij heten u van harte welkom bij Openbare Basisschool Benoordenhout in Den Haag. Bij OBS Benoordenhout is het een absolute voorwaarde dat een kind zich veilig en gelukkig voelt. Want een gelukkig kind is een gemotiveerd kind. En alleen een gemotiveerd kind kan zich optimaal ontplooien.

Dit is de lange termijnvisie van onze school, waar wij heilig in geloven en veel in geïnvesteerd hebben. Wij faciliteren de voorwaarden voor dit geluk, door er voor te zorgen dat onze leerkrachten optimaal gemotiveerd en vakbekwaam zijn, dat we de beste lesmaterialen hebben en dat onze lesmethoden passend en modern zijn. Wij geloven dat de beste basisschool voortkomt uit leerlingen die zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Aansluiting bij niveau van uw kind

Veel van onze leerlingen hebben ouders die voor hun werk enkele jaren in het buitenland wonen of hebben gewoond en/of worden meertalig opgevoed. Zij spreken als eerste of tweede taal Engels, Duits, Frans, Deens, Russisch of Pools. Iedere leerkracht werkt bij ons op een manier die aansluit bij het ontwikkelingsniveau van het kind.

Het sociale element op school

Al onze leerkrachten kijken, observeren en praten met de leerlingen. Want wij geloven dat het sociale element op school net zo belangrijk is als goed onderwijs. Wij zien dat zowel ons lerarenteam als onze leerlingen er enorm baat bij hebben. Dit alles is wat bijdraagt aan het geluk en de motivatie van onze leerlingen. Dit is waar het over gaat in het onderwijs en waar wij het voor doen.

Extra plek in groepen 2 t/m 8

Vanwege de intrek in ons prachtige nieuwe schoolgebouw in Benoordenhout, zijn er extra plekken beschikbaar in de groepen 2 t/m 8. Er is dus ruimte voor zij-instroming van leerlingen in de boven-, midden- en onderbouw, bijvoorbeeld bij een verhuizing naar de wijk Benoordenhout in Den Haag of een andere wijk in de buurt van de school.

Waarom zijn wij een van de beste basisscholen in Den Haag?

• Individuele aandacht voor uw kind
  • Streven naar gelukkige kinderen
  • Hoge ouderbetrokkenheid
  • Modern schoolgebouw met mooie faciliteiten
  • Moderne touch screens als “schoolbord”
  • Nieuwste schoolmethodes en lesmaterialen
  • Engels voor alle leerlingen op hun eigen niveau
  • Ruim sport- en cultureel aanbod
  • Les in studievaardigheden (gr. 6 t/m 8)
  • Plusklassen
  • Remedial teaching
  • Presentatielessen (gr. 7 t/m 8)

Kom langs of meldt uw kind direct aan!
Wilt u uw kind ook onderbrengen in een veilige en positieve schoolomgeving waar het het beste uit zichzelf kan halen? Meldt u dan aan voor een van onze informatie ochtenden of download het aanmeldformulier om uw kind(eren) direct in te schrijven op  openbare basisschool Benoordenhout in Den Haag.