Welkom in groep 3!

Groep 3 heeft een fulltime leerkracht; juf Michèle.

Wat doen we allemaal in groep 3?
Wij besteden veel tijd aan het leren lezen en doen dat met de methode “Veilig leren leren”. De meeste kinderen leren in een half jaar lezen. Een enkeling heeft er meer moeite mee en zal extra hulp krijgen. Voor ieder kind is het belangrijk dat er thuis veel voorgelezen wordt. Zorg voor goede boeken!

Elke dag staat er ook rekenen op het programma. Wij gebruiken daarbij de methode “De wereld in getallen”. Een belangrijke doelstelling aan het eind van groep 3 is dat onze kinderen geautomatiseerd kunnen optellen en aftrekken tot 10.

Het werken in de hoeken is voor alle kinderen een onderdeel dat niet vergeten mag worden. Zij werken dan zelfstandig aan allerlei taal- en leesgerichte opdrachten, maar ook aan knutselopdrachten en bouwactiviteiten.

Verder besteden we tijd aan muziek, dans, drama tekenen, engels, handvaardigheid, wereldoriëntatie, verkeer en gymnastiek. Meer informatie over onze leermethoden kunt u vinden op deze pagina.

Zoals u kunt lezen, hebben wij in groep 3 altijd wel wat te doen. Maar het allerbelangrijkste is, dat we het met elkaar gezellig hebben en iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn.