Over de school

De Benoordenhoutschool is een openbare basisschool in Den Haag en maakt onderdeel uit van stichting De Haagse Scholen. Onze schooldeur staat open voor alle kinderen en ouders. Ons gloednieuwe schoolgebouw (2014) staat in de wijk Benoordenhout, maar wordt ook ruim bezocht door kinderen uit omliggende wijken en uit het centrum. De school  Op OBS Benoordenhout zitten ongeveer 200 leerlingen verdeeld over 10 groepen. Er werken 18 leerkrachten en overige teamleden.

Wij zijn trots op het onderwijs wat we bieden. Wij werken met de modernste en meest bewezen methodes. Onze groepen zijn klein en we bieden programma’s op maat voor alle kinderen. We zijn er trots op om midden in de moderne maatschappij te staan. Onze leerlingen gebruiken dagelijks moderne communicatiemiddelen. Ze surfen dan ook regelmatig op het internet. En dat natuurlijk onder goede begeleiding en alleen op kindvriendelijke sites. De kinderen doen ook mee aan de extra activiteiten die we organiseren, zoals: schilderlessen, schaken, sportactiviteiten, het maken van theater, muziek maken en andere leuke naschoolse activiteiten.

Wij zijn trots op onze leerlingen. Onze leerlingen presteren goed en komen graag naar school. Ze spelen en leren prettig samen en houden op een goede manier rekening met elkaar.