Nieuwsbrief 01-10-2015

header_nieuwsbrief
01-10-2015

In deze nieuwsbrief: Kinderboekenweek; werving nieuwe directeur; Sinterklaas; termijn één aanmeldleeftijd is verlopen

WERVING NIEUWE DIRECTEUR

Zoals bekend ben ik in ieder geval aanwezig op onze school als directeur tot de kerstvakantie. Daarna hoopt het bestuur van de Stichting De Haagse Scholen een nieuwe directeur aan te kunnen stellen. Inmiddels is de werving hiervoor gestart. Aan zowel ouders als teamleden is input gevraagd om een helder profiel op te kunnen stellen waar we van uit kunnen gaan bij het selecteren van een nieuwe directeur. Een zorgvuldig proces, dat enige tijd in beslag zal nemen. De Haagse Scholen, maar ook de OBS zelf, hebben hier een grote stem in. Voor de betrokkenheid van de OBS Benoordenhout in het selectieproces is een benoemingscommissie (BAC) samengesteld, bestaande uit leden van het team, de huidige directeur en ouders.

Het is de bedoeling dat in de maand oktober gesprekken gevoerd gaan worden met kandidaten. In november zou er duidelijkheid moeten zijn en de nieuwe directeur zou dan in januari 2016 kunnen beginnen.  Zodra er meer nieuws te melden is, hoort u het.

SINTERKLAAS

Vorige week heeft u via de mail een brief ontvangen van het schoolbestuur van De Haagse Scholen. In die brief is u verteld dat de Haagse schoolbesturen gezamenlijk een standpunt ingenomen hebben met betrekking tot de viering van het Sinterklaasfeest.

In die brief werd duidelijk gemaakt dat de scholen zich ten aanzien van Piet moeten houden aan een aantal richtlijnen. Voor ons is dat in ieder geval geen probleem. Piet past bij ons al voor het grootste deel in het gewenste beeld. Ze zien er mooi uit; ze hebben op voet van gelijkheid regelmatig werkoverleg met Sinterklaas en zijn daarin volledig zelfstandig denkend.

Verder hebben we in het team en binnen de MR afgesproken dat we afwachten hoe de Pieten in het Sinterklaasjournaal eruit zien. Daar zullen wij ons als school bij aanpassen.

Laten we er vooral een gezellig feest van maken!

KINDERBOEKENWEEK

Volgende week begint de Kinderboekenweek. In het kader daarvan hebben we een aantal activiteiten in de school bedacht en die wil ik u graag meegeven.

• We hebben een aantal lespakketten besteld waardoor de leerkrachten op een leuke manier aandacht kunnen besteden aan het thema van de Kinderboekenweek “Raar maar waar”.

Een thema dat zich richt op boeken over natuur, techniek en wetenschap.

• We zullen alle bekroonde boeken aanschaffen.
  • De kerntitels worden ook aangeschaft.
  • Op de dag van de start van de Kinderboekenweek (7 oktober) zullen we op het schoolplein om 08.30 uur met een professor een spectaculaire laboratoriumproef verzorgen.
  • We organiseren onder het motto “uw kind zal fijner leren door een boek te doneren” een actie om in de school een groot aantal boeken te krijgen die passen bij de thema’s van de taalmethode in de groepen 3 t/m 8 en de thema’s van de kleuters die door het hele jaar aangeboden worden. Als bijlage krijgt u een overzicht van de boeken die per klas nodig zijn en waar u uit kunt kiezen. Beneden bij de entree zullen dinsdag aanstaande grote overzichten worden gehangen waar u als ouder op kunt aangeven welk boek u wilt doneren. U zet uw naam bij het boek en vervolgens neemt de groepsleerkracht het boek in ontvangst. Het is natuurlijk niet verboden om meerdere boeken te doneren. Wij zullen in ieder boek een kaartje plakken met de naam van de donor. Op deze manier krijgen de thema’s van taal letterlijk een literaire ondersteuning en hebben de kinderen fijne boeken om te lezen.
  • We zullen in de groepen 4 t/m 8 een voorleeswedstrijd gaan houden met voor iedere winnaar een prijsje.
  • Ondergetekende zal in iedere klas gaan voorlezen.
  • Bij de kleuters en in groep 3 zullen ouders en medeleerlingen uit de bovenbouw gaan voorlezen.
  • Op woensdag 14 oktober is er weer een kleedjesmarkt op het schoolplein. Kinderen kunnen daar dan hun uitgelezen boeken verkopen.
  • Op 15 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met een muzikale voorstelling in de speelzaal voor alle kinderen. Rik Fennis zal met zijn muzikale collega’s een programma spelen dat speciaal voor de Kinderboekenweek is gemaakt.
  • Tenslotte mogen de ouders op diezelfde donderdag ’s middags om 14.45 uur in school om in de klas te kijken wat de kinderen tijdens de Kinderboekenweek hebben gemaakt en welke nieuwe boeken ze gekregen hebben.

ÉÉN AANMELDLEEFTIJD

Per 1 oktober, vandaag dus, is de termijn voor de één aanmeldleeftijd verlopen voor het schooljaar 2017-2018. Wij hebben voor dat schooljaar 32 plekken voor groep 1. Van die plekken zijn er nu 28 bezet. Uit ervaring weten wij dat ouders, die hier al een kind op school hebben, vaak vergeten dat zij ook hun jongere kind moeten aanmelden. Er zijn voor dat schooljaar nog 4 plekken over. Iedere ouder die zich nu meldt, zal in principe geplaatst worden tot we op 32 leerlingen zitten. Dan ontstaat er weer een wachtlijst. Die wachtlijst is er dus dan ook voor kinderen die hier al een broertje of zusje hebben maar nog niet ingeschreven zijn.

Voor het schooljaar 2018-2019 start vandaag de nieuwe aanmeldingstermijn.

• 16 OKTOBER STUDIEDAG DUS KINDEREN VRIJ
  • VAN 17 OKTOBER TOT 26 OKTOBER HERFSTVAKANTIE