Nieuwsbrief 15 september 2017

In deze nieuwsbrief: staking, kanjertraining, leerlingenraad, medezeggenschapsraad, belangrijke data

STAKING

Op 5 oktober staat een landelijke actiedag gepland voor leraren in het primair onderwijs. Deze dag is onze school gesloten. Meer informatie vinden jullie in de bijlage. Op deze dag van de leraar komen we als leerkrachten samen in actie voor een eerlijk salaris en een lagere werkdruk in het primair onderwijs. Meer informatie kun je vinden op de websites van de vakbonden en van de PO-raad.

KANJERTRAINING

kanjerregelsWe zijn voor Kanjertraining het schooljaar begonnen met de startweek. In de startweek bespreken we enkele basiselementen van de Kanjertraining om zo hier het vervolg van de lessen op voort te bouwen.

• De smileyposter wordt met de kinderen besproken aan de hand van stellingen. Alle kinderen kunnen aangeven hoe ze zich willen gedragen het komende schooljaar. De poster krijgt een plek in de klas en school zodat de kinderen ook herinnerd kunnen worden aan die goede wil.
  • Er wordt een oefeningen gedaan (in gr. 3 t/m gr. 8) die heet ‘motor en benzinepomp’. De kinderen leren dat ze een onderdeel zijn van een groep en bijvoorbeeld invloed hebben op het groepsproces door geen aandacht te geven aan storend gedrag.
  • De kinderen leren de betekenis van dierfiguren en/of petten. En kunnen in verschillende situaties petten uitspelen en herkennen.

LEERLINGENRAAD

Puck RondedanischkaPuck Ronde en Danischka Teixeira uit groep 8 hebben, als deelnemers van de leerlingenraad van vorig schooljaar, de organisatie voor de verkiezingen van de leerlingenraad voor het huidige schooljaar op zich genomen. Zij hebben een poster ontworpen, een stembiljet gemaakt en ook een duidelijk instructie voor de leerkrachten over de stemprocedure geschreven. We zijn trots op onze leerlingen!

De verkiezingen vinden plaats op 20 september a.s. in groep 4 tot en met 8. Als je meer wil weten over de leerlingenraad kun je ook een kijkje op de website van de school nemen. http://www.obsbenoordenhout.nl

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Dinsdag 19 september a.s. komt de nieuwe medezeggenschapsraad bij elkaar. Voorzitter is het zittende lid vanuit de oudervertegenwoordiging: Petra Hietbrink. Zij is de moeder van Evie (groep 4) en Tess (groep 5). Daarnaast heten we 2 nieuwe ouders welkom: Matthijs Assink (vader van Bibi groep 1/2c en Alexander groep 3) en Frank Woud (vader Lorenzo groep 4). Vanuit de personeelsgeleding zullen Saskia Boschloo (intern begeleider), Warisha Matai (leerkracht) en Idelette Keus (leerkracht) weer hun bijdrage leveren. Deze eerste MR vergadering besteden we naast de vaste agendapunten (mededelingen, communicatie en veiligheid) tijd aan de jaarplanning, de OR/MR avond, staking 5 oktober en aan het school ondersteuningsprofiel.

• maandag 18 september: studiedag: alle leerlingen vrij
  • dinsdag 19 september: Prinsjesdag: alle leerlingen vrij
  • dinsdag 19 september 19.00 uur MR vergadering
  • donderdag 5 oktober: stakingsdag (zie bijlage)