Nieuwsbrief 22 december 2017

In deze nieuwsbrief:  OR-kerstborrel voor ouders, CPC loop, cito toetsen kleuters, belangrijke data

OR-KERSTBORREL VOOR OUDERS

De  kerstborrel op het schoolplein was een groot succes! Hebben jullie hier ook zo van genoten?!

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door de ouders van de ouderraad. Joris Geeven, vader van Diemer, Rommert en Hanne is voorzitter, Mark Drabbe, vader van Anouk en Lars is penningmeester. Daarnaast hebben we nog een aantal leden: Martine Noesen (van de kidsclub), moeder Casimir en Annelie, Yannick Dieraert, vader van Isabella en Taron, Bertolt de Vos van Steenwijk, vader van Floor, Justus en Bénine, Rachel Baptist, moeder van Valentine en Jolie en sinds kort Phil Edwards vader van Amelia.

Om deze kerstborrel en andere activiteiten mogelijk te maken kan de ouderraad wel wat hulp gebruiken. Vind je het ook leuk om je af en toe op deze manier voor de school en de kinderen in te zetten, spreek dan één van de ouders van de OR aan of meld je aan via or@obsbenoordenhout.nl.

CITO TOETSEN KLEUTERS

Op school nemen wij Cito-toetsen af om de didactische ontwikkeling van onze leerlingen te kunnen volgen en in beeld te brengen. De informatie die de toetsen opleveren gebruiken we om het onderwijsaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op het ontwikkelingsniveau van de groep en de leerlingen individueel. Bij de kleuters maken we gebruik van het leerlingvolgsysteem “Inzichtelijk”, speciaal gericht op de kleuterontwikkeling. Inzichtelijk geeft ons een goed, gedetailleerd en breed beeld van deze ontwikkeling. Op basis hiervan kunnen de leerkrachten goed zien wat kinderen al weten en kunnen en passen zij hun onderwijsaanbod hier op aan. In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de Cito-toetsen “Taal voor Kleuters” en “Rekenen voor Kleuters” voor ons geen meerwaarde hebben en geen nieuwe informatie opleveren naast de informatie verkregen uit “Inzichtelijk”. Om die reden hebben wij er als school voor gekozen om geen Cito-toetsen meer af te nemen in groep 2. In groep 3 starten wij met de afname van Cito-toetsen en blijven we de leerlingen volgen t/m groep 8 met het Cito-leerlingvolgsysteem. Mochten jullie vragen hebben over dit onderwerp, kunnen jullie contact opnemen met Marlijn van Dijk of Saskia Boschloo (Intern Begeleiders).

CPC-LOOP 2018

Op zondag 11 maart 2018 wordt de City-Pier-City loop (CPC) rond het Malieveld gehouden. Inmiddels hebben al veel leerlingen zich aangemeld. We gaan dus zeker meedoen.  Wil je ook meedoen? Meld je dan aan: kidsclub@obsbenoordenhout.nl  ovv: voornaam + achternaam kind, groep kind en naam van begeleider.

• vrijdag 22 december 15.00 uur: start kerstvakantie
  • 23 december t/m 7 januari: kerstvakantie