Nieuwsbrief 24 april 2016

In deze nieuwsbrief: sportdag,culturele avond, hoofdluis, kanjertraining, belangrijke data

SPORTDAG

In de nieuwsflits sportdag hebben we al kunnen zien welke prachtige resultaten er met de sportdag bereikt zijn. Geweldig! 197 sportende leerlingen op 1 dag!

En wat te denken van ruim 30 hulpouders. Wat een enorme ouderbetrokkenheid. Dank aan alle ouders die zich: voor, tijdens en na deze dag hebben ingezet met rijden, boodschappen doen, opzetten van materialen, begeleiding van groepjes, verzorgen van koffie en thee, kortom teveel om op te noemen.

CULTURELE AVOND

Het wordt een feestelijke avond op 9 juni a.s. vanaf 18.30 uur in de aula van het Maerlant. Alle groepen zullen een optreden verzorgen en ook een aantal individuele talenten krijgen de kans zich te laten zien. Deze avond staat niet in de jaarkalender, dus zet ‘m alvast in de agenda!

HOOFDLUIS

In overleg met de MR is het hoofdluis protocol vastgesteld. Dit betekent het volgende. We vragen alle ouders het laatste weekend van de meivakantie uw kind/kinderen te controleren en indien nodig te behandelen. Als er sprake is van hoofdluis, geef dit dan ook door aan de groepsleerkracht. Alle leerkrachten zullen een of twee ouders van de eigen klas vragen om in de eerste dag(en) na de vakantie de kinderen te controleren. Als er dan hoofdluis wordt geconstateerd neemt de leerkracht met u contact op met verzoek tot behandeling op dezelfde dag. In deze groep zal dan na 1 week nog een her controle plaatsvinden

KANJERTRAINING

In alle groepen wordt er actief geoefend met de Kanjertraining. Belangrijke thema’s zijn:

1. Daders en slachtoffers.

2. Straatcultuur en cultuur van wederzijds respect.

3. Zelfbeheersing en respectvol gedrag.

4. “Nee” durven zeggen tegen “vrienden”.

5. Bewust besluiten niet mee te doen met narigheid.

6. Het inhoud geven aan de vijf  kanjerregels “we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, we lachen elkaar niet uit, je speelt niet de baas en  je doet niet zielig”.

• Vrijdag 29 april om 15.00 uur start meivakantie t/m maandag 16 mei.
  • Dinsdag 17 mei: weer naar school!
  • Dinsdag 17 mei: 20.00 uur MR vergadering
  • Donderdag 26 mei: groepen 1 t/m 7 schoolreis tot 16.00 uur
  • Vrijdag 27 mei: Studiedag: alle leerlingen VRIJ!
  • Maandag 6 juni: start CITO toetsen groepen 2 t/m 7
  • Maandag 6 juni t/m 10 juni: werkweek groep 8
  • Donderdag 9 juni: 18.30 uur Culturele avond in de aula van het Maerlant voor alle leerlingen en ouders.