Nieuwsbrief 7 september 2018

In deze nieuwsbrief: Overblijf, kanjertraining, AED

OVERBLIJF

Hierbij het verzoek tot betaling van de overblijfkosten als uw kind gebruik maakt van de overblijf. Vriendelijk verzoek ik dit z.s.m. te doen. De kosten voor deze overblijf bedragen € 245,– per jaar per kind. Dit bedrag kan in twee termijnen betaald worden. De eerste termijn (€ 125,–) in september, de tweede (€120,–) in januari. Het bedrag moet gestort worden op rekening NL78INGB0007234040 t.n.v.  DHS Benoordenhout onder vermelding van naam van kind(eren) en groep.

Als u geen gebruik maakt van de overblijf wilt u dit dan doorgeven aan de administratie? U kunt dit doorgeven aan Veronique Frowein via administratie@obsbenoordenhout.nl.

KANJERTRAINING

We zijn voor Kanjertraining het schooljaar begonnen met de startweek. In de startweek bespreken we enkele basiselementen van de Kanjertraining om zo hier het vervolg van de lessen op voort te bouwen. Onderdelen van de startweek:

• De smileyposter wordt met de kinderen besproken aan de hand van stellingen. Alle kinderen kunnen aangeven hoe ze zich willen gedragen het komende schooljaar. De poster krijgt een plek in de klas en school zodat de kinderen ook herinnerd kunnen worden aan die goede wil.
  • Er wordt een oefeningen gedaan (in gr. 3 t/m gr. 8) die heet ‘motor en bezinepomp’. De kinderen leren dat ze een onderdeel zijn van een groep en bijvoorbeeld invloed hebben op het groepsproces door geen aandacht te geven aan storend gedrag.
  • De kinderen leren de betekenis van dierfiguren en/of petten. En kunnen in verschillende situtaties petten uitspelen en herkennen

AED

Nieuwe AED OBS Benoordenhout om buurtbewoners te redden Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Veel AED’s in Nederland hangen in gebouwen. Voor een grote overlevingskans, moet een AED snel ter plaatse kunnen zijn. Daarom stelt onze school zijn AED beschikbaar voor de buurt. Dankzij een project van de Hartstichting en Fonds1818 kon onze school voordelig een AED-buitenkast aanschaffen. De AED is in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten geplaatst. Hij is nu 24 uur per dag beschikbaar voor de omgeving en kan zo levens redden in de buurt! De AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie en maakt zo de wijk Benoordenhout veilig. Bij een hartstilstand in de omgeving wordt de AED namelijk gebruikt door burgerhulpverleners uit de buurt. Zij krijgen een oproep en zijn vaak als eerste bij het slachtoffer. Doordat zij deze AED snel ter plaatse brengen, heeft het slachtoffer voortaan een grotere overlevingskans.

• dinsdag 11 september: 19.00 uur MR vergadering
  • woensdag 12 september: stakingsdag: de school is gesloten
  • vrijdag 14 september: geen gym (Paschalis gymzaal niet beschikbaar)
  • maandag 17 september: studiedag: alle leerlingen vrij