Nieuwsbrief 8 april 2016

In deze nieuwsbrief: iPads, juffendag, fietsen op schoolplein, tussenschoolse opvang, belangrijke data

iPads: Wat fijn, deze week zijn de ipads op school bezorgd.
Als eerste dank aan de oudervereniging, dankzij een donatie vanuit de oudervereniging is dit mogelijk gemaakt! Ook natuurlijk dank aan alle ouders, door jullie financiële bijdrage zijn er nu 25 Ipads op school.
Bij ons op school is het werken met Ipads geen doel op zich. Wij zetten ICT in als ondersteuning binnen ons onderwijsaanbod. De komende periode zullen alle leerlingen regelmatig werken met de Ipads en oefenen met het correcte gebruik ervan. Hiervoor zetten we de programma’s in die we al gebruiken binnen school zoals Taalactief en Wereld in getallen. Daarnaast zullen de kinderen ook werken met gynzy en rekentuin. In de bovenbouw kunnen de leerlingen ook de Ipads gebruiken bij de lessen wereld oriëntatie.

JUFFENDAG: woensdag 13 april is het juffendag
Het wordt een feestelijke ochtend, die start om half 9 op het schoolplein. De bedoeling is dat alle ouders met hun kind verzamelen achter de wit geblokte tegels op het schoolplein (aan de kant van het klimrek), dan kan iedereen het welkomstlied van de juffen goed horen. Daarna gaan de juffen met hun eigen groep naar binnen en zullen ze samen met hun leerlingen een zee- feest vieren. Neem wel gewoon je 10 uurtje mee.

FIETSEN OP HET SCHOOLPLEIN
Het is fijn om te merken dat er zoveel kinderen op de fiets naar school komen! Dit zorgt er alleen af en toe voor dat we te weinig ruimte hebben in de fietsenstalling op het schoolplein. De bedoeling is dat leerlingen van groep 1 t/m 4 daar hun fiets kunnen stallen en dat de leerlingen van groep 5 t/m 8 dit doen bij de rekken direct naast het schoolplein.

TUSSENSCHOOLSE OPVANG Triodus
Afgelopen woensdag hebben we een bijeenkomst met leerkrachten en medewerkers van de TSO van Triodus gehad. We hebben met elkaar gesproken over de samenwerking en de afspraken weer even aangescherpt. Ook de pedagogisch medewerkers zullen zich verdiepen in de theorie van Kanjertraining zodat onze aanpak nog beter op elkaar is afgestemd. Pinar Dursum, als coördinator TSO, heeft ook met het schoolteam aan de Kanjertraining deelgenomen.

Woensdag 13 april: juffendag
Vrijdag 22 april: Koningsspelen: meld je aan bij de leerkrachten als je wil komen helpen.
Woensdag 27 april: Koningsdag: Alle leerlingen VRIJ!