Nieuwsbrief 8 december 2017

In deze nieuwsbrief:  deurgebruik, kerstdiner, OR-kerstborrel voor ouders, CPC loop, MR vergadering, NT2, ouderavond plusklas, belangrijke data

DEURGEBRUIK & OP TIJD KOMEN

We willen iedereen er weer even op attenderen om buiten te wachten tot in de ochtend de 1ste bel gaat (8.20 uur). Als het erg hard regent zal een leerkracht of meester Johan de deur openen om iedereen binnen te laten en kan er in de hal gewacht worden. Ook graag jullie aandacht voor het op tijd komen. De kinderen moeten om 8.30 uur in de klas zijn, zodat de leerkracht op tijd met de les kan starten. Kinderen die te laat komen worden geregistreerd. Wij volgen hierbij het 3-6-9 stappenplan van leerplicht. Meer informatie staat in ons verzuimprotocol dat u bij de directie kunt opvragen.

KERSTDINER

Woensdag 20 december a.s. vieren we met alle kinderen het kerstdiner. Alle leerkrachten hebben een intekenlijst voor de benodigde hapjes/drankjes enz. per groep voor de ouders. Om 17.15 uur gaat de deur open. Het kerstdiner duurt van 17.30-18.30 uur.

OR-KERSTBORREL VOOR OUDERS

Tijdens het kerstdiner (van 17.30-18.30 uur) is er een kerstborrel op het schoolplein voor alle ouders, georganiseerd door de oudervereniging. Door de oudervereniging wordt er glühwein, snert en broodjes worst aangeboden.

Het zou erg fijn zijn als jullie als ouders ook iets lekkers meenemen voor bij deze borrel.

Verder zoeken we nog een paar ouders die willen helpen bij het opbouwen (16.30 uur) of bij het bemensen van een kraampje (17.30-18.00 uur of 18.00 uur -18.30 uur) of opruimen (18.30 uur). Je kunt je hiervoor opgeven via directie@obsbenoordenhout.nl of op de lijst die bij de ingang van de school hangt. Vele handen maken licht werk en fijn als we elkaar hierbij kunnen afwisselen!

CPC-LOOP 2018

Op zondag 11 maart 2018 wordt de City-Pier-City loop (CPC) rond het Malieveld gehouden. Inmiddels hebben al veel leerlingen zich aangemeld. We gaan dus zeker meedoen.  Wil je ook meedoen? Meld je dan aan: kidsclub@obsbenoordenhout.nl  ovv: voornaam + achternaam kind, groep kind en naam van begeleider.

MR VERGADERING DINSDAG 12 DECEMBER

Dinsdag 12 december is de volgende MR vergadering om 19.00 uur. Tijdens deze vergadering zullen we naast de vaste agendapunten (notulen, mededelingen voorzitter/directie, communicatie, veiligheid, ingekomen post en rondvraag) de volgende onderwerpen bespreken: vrijwillige ouderbijdrage, toetsen en klachtenregeling. Alle ouders van de school zijn van harte welkom om bij de MR vergadering aan te sluiten. We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt bij de voorzitter: Petra Hietbrink mr@obsbenoordenhout.nl

NT2 (Nederlands als 2de taal) LESSEN

Een aantal ouders heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in NT2 lessen als kidsclubactiviteit, ook zijn er enkele suggesties gegeven. Dank voor de reacties. Op dit moment inventariseren we de aanmeldingen en mogelijkheden. Half januari zullen we jullie hierover verder informeren. Mocht u geïnteresseerd zijn maar nog niet hebben gereageerd, kunt u een mail sturen naar Saskia Boschloo; s.boschloo@obsbenoordenhout.nl. Graag in de mail vermelden voor welke kinderen (naam en groep) de interesse voor NT2 lessen geldt.

TALENTONTWIKKELING EN PLUSKLAS

Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld: er wordt een ouderavond georganiseerd voor ouders van leerlingen die momenteel in de plusklas zitten. Ook andere ouders, die hierin interesse hebben zijn, zijn uiteraard van harte welkom. Deze avond vindt plaats op dinsdag 12 december om 20.00 uur. Als jullie hierbij aanwezig willen zijn: graag aanmelden bij Marlijn van Dijk (coördinator meer- en hoogbegaafdheid en talentontwikkeling) via m.dijk@obsbenoordenhout.nl

• dinsdag 12 december: staking: school is gesloten
  • dinsdag 12 december: 19.00 uur: MR vergadering:
  • dinsdag 12 december: 20.00 uur: ouderavond plusklas
  • woensdag 20 december: 17.30 uur – 18.30 uur kerstdiner (deur open om 17.15 uur)
  • woensdag 20 december: 17.30 uur- 18.30 uur kerstborrel voor ouders op het schoolplein
  • donderdag 21 december: school start gewoon om 8.30 uur (8.20 uur : deur open)
  • vrijdag 22 december: Er is gewoon school van 8.30 – 15.00 uur. Om 13.00 hebben we een onesie/bioscoopmiddag. De kinderen mogen kiezen naar welke film ze willen.