OBS Benoordenhout officieel geopend

Vrijdag 14 november jl. was het dan zover: de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw van openbare basisschool Benoordenhout.

Echte uilen
Alle leerlingen en vele ouders/verzorgers stonden op het schoolplein, waar maar liefst zeven levensechte uilen* te aanschouwen waren.

De leerlingen kregen uitleg over alle aanwezige uilen. Er ruim gelegenheid om vragen te stellen en ze mochten de uilen van dichtbij bekijken. Wat was het moeilijk om ze niet te aaien! De veren van de uilen kunnen dan beschadigen.

Openingsceremonie
Nadat alle uilen aan bod waren gekomen, was het tijd voor de openingsceremonie. Een van de uilen kwam, met de sleutel van de school aan zijn poot, in volle vaart aanvliegen. Hij landde op de arm van meester Berend, waarna de uil een lekker muisje kreeg als beloning. De sleutel werd overhandigd aan wethouder Van Engelshoven, die hiermee onder luid applaus de deur van de school opende.

Speeches
Binnen konden genodigden, het team, de leerlingen en ouders/verzorgen van heerlijke hapjes en drankjes. Na een mooie toespraak van Wiely Hendricks, de voorzitter van het College van Bestuur, die zijn enorme geloof in deze school nogmaals benadrukte, nam directeur Berend Plant het woord. Hij bedankte allen die betrokken zijn geweest bij de realisatie van het nieuwe schoolgebouw. Van de architect en de wethouder tot de Haagse Scholen en de aannemer en de ICT leverancier. Oud directeur Sacha van Meerendonk werd onder luid applaus bedankt voor zijn rol in de realisatie van de nieuwbouw.

Fantastische hulp bij de catering
De leerlingen van groep 7 hebben een voortreffelijke rol gespeeld bij de catering tijdens de officiële opening, complimenten hiervoor!

*De uil, sinds de oudheid de verbeelding van wijsheid, is in de loop der jaren symbool geworden voor de school. Dit is terug te zien in het logo en de huisstijl van OBS Benoordenhout. De uil heeft tevens een prominente plaats in de pijlers aan weerszijde van het toegangshek tot het schoolplein en de school. Deze uilen zijn -dankzij vele donateurs- via een succesvolle crowdfundingactie gerestaureerd en herplaatst in het hek van het nieuwe schoolgebouw.