Total Kids Defence voor de kleuters

Wij zijn verheugd om u mee te delen dat we voor al onze kleuters 10 lessen Total Kids Defence aanbieden.

Total Kids Defence oftewel TKD Tigers is een speciaal programma dat is ontwikkeld voor de leeftijdscategorie van 3-6 jaar. Het programma is in 2002 bedacht door Engelse sport- en Taekwon-Do leraren.

De bedoeling was om het zelfvertrouwen van de jongsten uit de groep te ontwikkelen. Met het ontwikkelen van de cursus is er nauw samengewerkt met professionals uit de kinderpsychologie, kinderbescherming, kinderfitness en kinderdiëtisten. Op deze manier is TKD Tigers een verantwoorde, leuke, leerzame cursus geworden.

TKD Tigers plaatst kinderen elke keer in een creatieve, denkbeeldige (maar veilige) wereld waar zij d.m.v. van avontuur, spelletjes en rollen spellen direct in contact worden gebracht met de hedendaagse gevaren. Op deze manier leren de kinderen het belang van moraal en zelfstandig denken via de vijf tenets van Taekwon-Do (hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing). Tevens wordt het wederzijds respect, wat deze martial art voortbrengt, meegegeven.

Om kinderen zoveel mogelijk te motiveren kunnen zij diverse badges halen. De volledige cursus bestaat uit de volgende onderwerpen:
– Omgaan met vreemden (o.a. kinderlokkers) en pestkoppen
– Omgaan met brand, water en verkeer
– Gezondheid en beweging
– Goede geheimen/slechte geheimen
– Samenwerken en leiderschap
– Milieu en de omgeving

Op school zal een van deze onderwerpen uitgelicht worden. De lessen worden iedere woensdagochtend gegeven en starten op woensdag 14 januari 2015. Na het voltooien van de 10 lessen ontvangen alle kleuters een TDK Tigers oorkonde.

Meer informatie over TKD Tigers vindt u hier.