Wat eet mijn kleuter in de pauze?

Om 10.00 uur hebben we een kleine pauze van ongeveer een kwartier. We drinken dan schoolmelk of drinken wat uw kind meebrengt van huis. We eten dan iets kleins (liga, stukje fruit of iets dergelijks). Geef aub niet teveel zoetigheid op brood en geef zeker géén snoep of frisdrank mee.

Als uw kind erg langzaam eet geef dan geen grote hoeveelheden mee. Uw kind kan zich oncomfortabel voelen als het niet alles op kan eten binnen de pauze.

Probeert u er a.u.b. voor te zorgen dat uw kind iets op zijn brood heeft wat hij/zij lust, anders is zo’n tussendoortje voor uw kind niet iets waar hij of zij naar uit zal kijken.

Daarnaast is het van belang dat uw kind een tas heeft die hij/zij zelf kan openen en sluiten. In een klas van ongeveer 25 leerlingen is het soms lastig om ieder kind persoonlijk te helpen in een pauze van een kwartier.