Nieuwsbrief 1 december

header_nieuwsbriefIn deze nieuwsbrief: terugblik op opening schoolgebouw, Sinterklaas viering, Kidsclub sport, Kerst.

OPENING SCHOOLGEBOUW
De feestweek is inmiddels weer achter de rug. Vanuit ons perspectief zijn we heel tevreden over hoe alles verlopen is. In de klassen waren prachtige uilen gemaakt. We hebben een heel gezellige spelletjesochtend gehouden waarbij we gelukkig ook voldoende hulp van ouders hadden. Vervolgens hebben we gezamenlijk het schoolplein omgedoopt tot juf Irisplein. Deze feestelijke bijeenkomst werd besloten met een heerlijk stukje pizza dat gratis werd aangeboden door restaurant La Luna. Lees meer…

SINTERKLAAS
Ja, we weten het zeker. Sinterklaas komt vrijdag ook bij ons langs. Zo rond 08.30 uur zal hij bij de school aankomen. We weten nog niet precies hoe hij komt want ik heb begrepen dat het paard door de toverpiet is omgetoverd in een konijn. Dat kan natuurlijk voor problemen zorgen maar we vertrouwen erop dat het allemaal goed gaat komen.
Als de Sint op school is aangekomen, zal hij in de speelzaal ontvangen worden door de kleintjes. Daarna zal hij samen met zijn Pieten de grote kinderen in de klas bezoeken.
De dag zal om 11.45 uur eindigen. Dan zijn de kinderen vrij en kunnen we met z’n allen toeleven naar “het heerlijk avondje”.

KERST
Het gaat allemaal erg snel in zo’n feestmaand. Daarom nu toch ook maar even wat zeggen over het Kerstfeest. Het traditionele kerstdiner op school zal dit jaar op woensdag 17 december plaatsvinden. De ouders van de kinderen zorgen voor een mooi gedekte tafel met lekkere hapjes en de ouderraad zorgt op het schoolplein voor wat lekkers voor de ouders tijdens het diner. Om misverstanden te voorkomen nog maar even duidelijk geschreven: de laatste dag voor de kerstvakantie hebben de kinderen gewoon de hele dag school.

KIDS SPORT
Bij deze nieuwsbrief vindt u een bijlage waarin u uw kind kunt opgeven voor een aantal sport activiteiten die na de kerstvakantie gaan beginnen.

OUDERBIJDRAGE
Als ouder bent u automatisch ingeschreven als lid van de vereniging vanaf het moment dat u uw kind aanmeldt bij ons op school. De vrijwillige ouderbijdrage is bedoeld ter financiering van al die bijzondere dingen die het voor de kinderen extra leuk en leerzaam maken op school. Te denken valt aan de verschillende vieringen (Sinterklaas, Kerst, Pasen) maar ook aan extra lessen door een muziekmeester of een schilder. Ook wordt hiermee een deel van de (reis)kosten voor culturele vorming bekostigd. Dit zijn uitgaven die voor alle kinderen gemaakt worden. Lees meer…

OVERBLIJFBIJDRAGE
Wij gaan ervan uit dat uw kind tussen de middag overblijft op school, zoals de meeste van zijn/haar klasgenoten. In de middagpauze hanteren we een rooster waarbij niet alle kinderen op hetzelfde moment buiten spelen. Bij ons schoolgebouw aan de Dreibholtzstraat hebben we veel mogelijkheden om buiten het schoolgebouw met de kinderen te spelen. We streven ernaar om met de kinderen van de bovenbouw twee keer per week in het park te spelen. Indien gewenst kan de ouder/verzorger zijn of haar kind tussen de middag ophalen en voor aanvang van de lessen weer terugbrengen. Lees meer…